CHECK ON 25 Current Affair Questions you should know – 2018

CHECK ON 25 Current Affair Questions you should know – 2018

1 Who formed the first political party in Nigeria?
Answer: Herbert Macauly

#2. What was the first political party in Nigeria?
Answer: Nigerian National Democratic party (NNDP)
#googleads

#3. Who is the current president of Nigeria?
Answer: Muhammadu Buhari

#4. Who is the current vice president of Nigeria?
Answer: Yemi Osinbajo

#5. What does the eagle in the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Strength

#6. What do the two horses on the Nigerian coat of arm represent?
Answer: Dignity

#7. What was the black shield in the Nigerian coat of arm stand for?
Answer: Nigerian’s fertile soil

#8. What does the white colour in Nigerian flag stand for?
Answer: Peace

#9. What does the green colour in Nigerian flag represent?
Answer: Forests and abundant natural wealth of Nigeria

#10. Nigeria is divided into how many geopolitical zones?
Answer: Six (6) geopolitical zones

#11. What was the first capital city in Nigeria?
Answer: Calabar

#12. What is the capital of Nigeria Now?
Answer: Abuja

#13. Who is the current Nigerian Deputy Senate president?
Answer: Senator Ike Ekweremadu

#14. What is the name of Nigerian senior national team in football?
Answer: Super Eagles

#15. When did Nigerian Golden eaglets win the world under-17 FIFA world cup
Answer: 1985, 1993, 2007, 2013

#16. Who was the first female vice chancellor in Nigerian university?
Answer: Grace Alele Williams

#17. Who gave Nigeria her name:
Answer: Flora Shaw

#18. Who designed the Nigerian flag?
Answer: Michael Taiwo Akinkunmi

#19. Who was the first man to buy a car in Nigeria?
Answer: Bob Jensen

#20. Who was the first woman to buy a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti

#21. Who was the first woman to drive a car in Nigeria?
Answer: Funmilayo Ransome Kuti

#22. What is the first TV station in Nigeria?
Answer: Western Nigerian Government Broadcasting Corporation (WNTV) in 1959

#23. When was Nigeria formed?
Answer: 1914

#24. Where was crude oil first discovered in Nigeria?
Answer: Oloibiri Oilfield, located in Oloibiri in Ogbia LGA of Bayelsa State

#25. Who was the first Nigerian to become a Noble Laureate?
Answer: Wole Soyinka

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.